Turistický portál Královéhr. kraje

KdybyKulich - LETNÍ OSVĚŽENÍ

V sobotu 24. 7. v Hradci Králové v Šimkových sadech zažijete nevídanou mobilní artistní show. Show s podtitulem „letní vánici Inspirace vám přináší UNESCO“ je plná kultury a tvořivosti bez hranic. Svoji pouť odstartovala 11. června v Českém Krumlově a po návštěvě 23 měst a obcí celé České republice zastaví v sobotu 24. července v Hradci Králové.

Hlavním cílem projektu je oživit historická města a nenásilnou formou upozornit na existenci mnoha krásných památek, které je možné vidět ve městech Českého dědictví UNESCO a České inspirace. Téma historie a památek se bude v rámci akce KdybyKulich prolínat také s živou kulturou přesně v souladu s heslem „Žij v živých městech s živými památkami“. Odpolední program je plný her, hlavolamů a soutěží. Chytat na udici se budou kapři nebo se bude soutěžit v pletení šály na čas. Jeden z bodů programu umožní návštěvníkům uspořádat si piknik, a to s využitím instalovaných veřejných grilů. Navíc se opět připomene projekt „Najdi – přečti – předej“, který představuje originální formu výměny knih. Návštěvníci si budou moci označené knihy odnést a po přečtení odložit na jiném veřejném místě nebo mohou přinést knihy vlastní, aby je do projektu zařadili. V podvečerním programu vystoupí kapely Etavíra, Schodiště a Fast Food Orchestra. Vrcholem celého programu bude unikátní představení s názvem Kámen mudrců. Představení vzniklo na míru historickým památkám. V představení jsou použity prvky nového cirkusu i nejmodernější hi-tech technologie. Závěrečné slovo bude mít čtení na dobrou noc, které vznikne přímo na místě – proto výzva pro všechny knihomoly – kdo bude chtít, může veřejně přečíst svoji oblíbenou pohádku.

Nositelem projektu s názvem Živá města – živé památky je obecně prospěšná společnost Terra nostra – malebný kraj a důležitými partery svazky obcí České dědictví UNESCO a Česká inspirace. Realizace projektu by nebyla možná bez podpory z Integrovaného operačního programu, státního rozpočtu, jednotlivých měst a všech umělců.

Program 24. 7. v Hradci Králové

od 11 hodin: denní program plný her, hlavolamů a soutěží s názvem Máš pod kulichem? Pravá letní koulovačka, stavění sněhuláků, chytání vánočních kaprů, pletení šály, mobilní knihovna a projekt Najdi – přečti – předej.

od 17 hodin: Koncert Etavíra, Schodiště, Fast Food Orchestra

od 21.30 hodin: artistní představení v podání Cirque Garuda s názvem Kámen mudrců

od 22.00 hodin: čtení na dobrou noc

Další informace:

Martina Erbsová, koordinátorka cestovního ruchu, www.kdybykulich.cz

Kontakt: martina.erbsova@mmhk.cz, tel.: 495 707 294

Autor: Lucie Hučíková

Fotogalerie

ČESKÝ RÁJ
KRKONOŠE A PODKRKONOŠÍ
KLADSKÉ POMEZÍ
HRADECKO
ORLICKÉ HORY A PODORLICKO