Turistický portál Královéhr. kraje

FAM & PRESS TRIP KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE

Fam & press trip Královéhradeckého kraje – Poznejte krásy Kladského pomezí, Orlických hor a Podorlicka, Hradecka a jejich nabídku pro cestovní ruch

Ve dnech 9. – 11. září 2009 proběhl na turisticky významných územích Kladské Pomezí, Orlické hory a Podorlicko a Hradecko fam & press trip pro odborníky cestovního ruchu. Tuto poznávací cestu, která měla odborníkům představit ojedinělost a krásy území, uspořádal Královéhradecký kraj ve spolupráci s výše uvedenými regiony v rámci projektu „Cílená prezentace a propagace Královéhradeckého kraje jako celku“. Projekt je spolufinancován z Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod.

Akce se zúčastnilo téměř 30 zástupců odborné veřejnosti z řad médií, cestovních agentur, asociací cestovního ruchu a zahraničního zastoupení České republiky. A program byl skutečně pestrý. Účastníci měli možnost navštívit nejvýznamnější památky a turistická lákadla, jako například zámek Nové Město nad Metují, zámek Opočno, Bílou věž v Hradci Králové, Masarykovu chatu na Šerlichu, Jiráskovu chatu na Dobrošově a mnoho dalších. Každý den čekala na účastníky ochutnávka tradičních regionálních gastrospecialit a tradičních potravinářských výrobků. Za všechny uveďme v Kladském pomezí Pavlišovský řízek, v Orlických horách ochutnávku Chlenské uzeniny a Ličenského pečiva. Nechyběl ani kulturní program v podobě westernové show ve stylovém westernovém tábořišti Vochtánka v podhůří Orlických hor. Při návštěvě Rychnovského pivovaru účastníkům k poslechu a ochutnávce nového kvasnicového piva zahrála regionální bluegrassová kapela Bafix.

Jelikož vnímáme vzrůst oblíbenosti tradičních domácích výrobků, připravili jsme jejich prezentaci i v rámci tohoto tripu. Všichni mohli obdivovat ukázku výroby tradičních regionálních produktů, například certifikované výrobky Orlických hor v Chráněných dílnách Kopeček, prezentována byla též produkce textilních závodů Veba v Broumově.

Při návštěvě Hradecké části fam & press tripu účastníci navštívili stavbu roku 2008, sídlo krajského úřadu Královéhradeckého kraje Regiocentrum Nový Pivovar, kde byli uvítáni náměstkem hejtmana Helmutem Dohnálkem. Poté došlo také na plavbu po Labi na parníčku.

Své zážitky, jak pořadatele doufají, nyní zúčastnění uplatní při své budoucí práci a zajistí tak větší návštěvnost atraktivit Královéhradeckého kraje.

Aktivita bude pokračovat na jaře roku 2010, kdy budou v rámci dalšího press tripu představeny krásy Krkonoš a Podkrkonoší a Českého ráje.


Autor : Ing. Lenka Menzelová, oddělení cestovního ruchu


Regionální operační program

Investice



Fotogalerie

ČESKÝ RÁJ
KRKONOŠE A PODKRKONOŠÍ
KLADSKÉ POMEZÍ
HRADECKO
ORLICKÉ HORY A PODORLICKO