Turistický portál Královéhr. kraje

PO STOPÁCH ALBRECHTA Z VALDŠTEJNA

Vydejte se "Po stopách Albrechta z Valdštejna" nejen Českým rájem

Již od roku 2003 mají návštěvníci regionu možnost zapojit se do turistické motivační hry „Po stopách Albrechta z Valdštejna“, která zájemce zavádí na místa spojená s životem a osobností tohoto významného vojevůdce. Vydat se tak mohou například na hrad Valdštejn, do Jičína, Dětenic, Mnichova Hradiště a dalších míst. Hlavními garanty celého projektu jsou Sdružení Český ráj a Město Jičín.


Hra přivádí návštěvníky valdštejnských památek také za hranice Českého ráje, a to do Máchova kraje, Lužických hor, Frýdlantu, Heřmanic, Prahy, Chebu a Žitavy. Na všech těchto místech, která s Albrechtem z Valdštejna souvisejí, si zájemci mohou zakoupit turistického průvodce a mapu, do které je možné sbírat razítka za zakoupení vstupenky. Po získání tří razítek ze tří různých objektů si mohou účastníci hry vyzvednout odměnu - zlatou Valdštejnovu minci putování. Do zakoupené mapy lze nasbírat až šest razítek.


Novinkou v pravidlech hry je osobní audience u vévody Albrechta z Valdštejna, a to během Valdštejnských slavností v Jičíně (každý sudý rok v květnu), ve Frýdlantu (každý lichý rok v květnu) nebo každoročně v Chebu, popř. na zámku Staré Hrady a zámku Mnichovo Hradiště. Tuto audienci mohou absolvovat všichni, kdo již v rámci hry nasbírali šest razítek.


V loňském roce byl turistický průvodce „ Po stopách Albrechta z Valdštejna“ aktualizován a letos formou přílohy nově doplněn o další historický subjekt, který je možné v rámci této hry navštívit. Jedná se o znovu otevřený Hrad a zámek ve Starých hradech u Jičína. V nové příloze najdou návštěvníci regionu také upravená pravidla hry a seznam razítkovacích míst. Přílohy jsou k dispozici v české, anglické a německé mutaci.


V případě zájmu o osobní setkání s Albrechtem z Valdštejna kontaktujte Alenu Stillerovou (tel. 493 545 170, e-mail:stillerova@mujicin.cz), nebo Evu Zatloukalovou (tel. 493 545172, e-mail: zatloukalova@mujicin.cz) z Městského úřadu Jičín.


Podrobné informace o hře „Po stopách Albrechta z Valdštejna“ získáte v turistických informačních centrech Českého ráje a na oficiálních stránkách turistického regionu Český ráj www.cesky-raj.info.www.cesky-raj.info


Zpracovala: Ing. Hana Ledabylová, Sdružení Český ráj a Eva Zatloukalová, Město Jičín




Autor: kamen

Fotogalerie

ČESKÝ RÁJ
KRKONOŠE A PODKRKONOŠÍ
KLADSKÉ POMEZÍ
HRADECKO
ORLICKÉ HORY A PODORLICKO